Torsdag 21/9 2017, Bad Gastain

Idag har det varit en vilodag. Förutom att promenera i staden förstås och då måste man gå upp och ner hela tiden. Staden ser ju så ut. Floden Gasteiner Ache rinner genom staden och det är sluttningar åt båda håll där det är bebyggelse. Järnvägsstationen ligger på 1080 m höjd, sedan ligger staden både över och under den höjden.
Ett långt vattenfall störtar genom staden och det är flera utkikspunkter utefter det. Närmare slutet av fallet ligger ett gammalt vattenkraftverk som inte används längre. Däremot finns den gamla utrustningen kvar i ett kombinerat museum och café. Generatorer och instrumentering finns kvar. Väldigt häftigt att se för en gammal elingenjör, utbildad inom elkraftsområdet. Caféet heter lämpligt nog Kraftwerk.
Här finns naturligtvis massor av hotell, Pension (som B and B) och andra boenden. Bad Gastein är ju en känd skidort med många liftsystem. Här finns också massor med vandringsleder. Man kan utnyttja liftsystemen också tillsammans med vandringarna. Många av de människor jag såg idag hade vandringsstavar, även de som gick i staden.
Jag har beslutat att stanna ytterligare en dag för att ge mig ut på vandring i de här alperna.
Sluttning.

 
Del av vattenfallet.

 
Caféet KraftWerk

 
Del av staden sedd nerifrån.

 
Dalen ner mot Bad Hofgastein.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar