Måndag 4/9 2017, Wien

En promenad i Wien började i den stora parken Prater. I nordvästra hörnet ligger nöjesparken. Den är inte inhägnad utan man kan promenera igenom den som man vill. Här ligger det stora pariserhjulet som lär vara ett av Wiens mest kända symboler.
I  västra hörnet av Prater ligger torget Praterstern där en hög staty av en amiral från 1800-talet står. Den var nu täckt för restauration.
Inte långt därifrån ligger Schwedenbrücke (som går över Donau kanal, inte över den stora floden) och Schwedenplatz. Här ligger bl.a. café, apotek och italiensk glassbar med Schweden-namn. Platsen och bron fick namnet 1920 som tack för hjälpen efter första världskriget. Det hör till att man ska äta den italienska glassen när man är här, har jag läst.
På väg till Stephansplatsen blev det en öl på en uteservering på den stora gågatan Kärtner Straße. Därefter Stephandomen, Petersplatsen, Kejserliga Palatset Hofburg (ett bland de största i världen) och Spanska ridskolan och sedan kaffe och Sachertårta på hotel Sacher.
Sedan gick jag runt ytterligare en stund innan jag avslutade med wienerschnitzel (kalv) på en restaurang.
Väder: Växlande molnighet, mest sol.

Schwedenbrücke och Schwedenplatz 

Stephandomen

 
Övre vänster: Staty över pesten i Wien 1679.
Övre höger: Palatset Hofburg
Nedre vänster: Statsoperan
Nedre höger: Schwarzenbergplatz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar