Söndag 1/9 2019, Litoměřitce- Blšany

Det blev frukost på vandrarhemmet och så bokade jag boende för nästa natt. Jag behövde lite tid för att kolla ungefär vilken väg jag skulle ta. Jag är på väg till Plzen och valde ett boende ungefär halvvägs.
Jag skulle börja cyklingen med att komma över på andra sidan (den södra) av Labe/Elbe. Jag kollade inte min gps, via appen OsmAnd+, tillräckligt noga, så när jag närmade mig bron så fanns det bara en väg att komma upp på bron. Jag var tvungen att passera en järnväg och det fanns en liten undergång som gps'en visade, men efter den var det trappor och efter det en nästan igenväxt stig. Det kanske hade gått fortare att vända tillbaka, men nu blev det så.
Jag har en annan gps-app än OsmAnd som jag testar ibland. Den heter Mapy.cz och är alltså tjeckisk. Den brukar hitta lite genare vägar, men ibland hänvisar den till lite för stora vägar. Efter drygt 1 km valde jag vägen som Mapy.cz föreslog, men efter ett par km på en väg med snabb trafik och väldigt liten vägren så vek jag av på em mindre väg. Jag följde sedan OsmAnd igen med lite egna val.
När jag kom till stadem Louny så handlade jag lite lunch i ett snabbköp. När jag kom it började de blåsa och tunga moln tornade upp sig. Åskan började mullra så jag tänkte ta skydd, jag hittade en byggnad jag kunde ta skydd under medan åskan pågick. Samtidigt kunde kag äta min lunch. En uteliggare hittade dit också och han satte sig där och såg ut att somna.
När det höll upp så cyklade jag vidare. Det var fortfarande lite växlande molnighet och efter ytterligare ca 20 km kom regnet och åskan tillbaka. Jag hittade ett skydd i en by, ett bord med bänkar som hade tak.  Det låg intill ett hus, så det borde ha varot privat, men jag såg inte till någon. Det kom några rejäla skurar. Jag har regnkläder med mig som jag tog på mig och cyklade vidare när åskan drog bort. Cykla i regn har jag inga problem med,  men helst inte när det åskar.
När jag kom till mitt bokade boende så sa värdinnan att de skulle åka bort så restaurangen var stängd idag. Hon hade skrivit ett sms till mig på engelska, men det hade jag inte sett. Det finns heller ingen annan restaurang i byn. När hon såg min bekymrade min så sa hon att de ändå kunde göra mat åt mig. Det fick bli något som de kunde fixa snabbt. Ett par öl ställde hon också fram. Det var Krušovice i glasen, inte så förvånande, orten Krušovice med dess ölbryggeri ligger bara ca 20 km härifrån.
Väder: soligt och varmt på fm, åska och regnskurar på em.
Distans: 80 km, totalt: 898 km
Höjdstigning: 630 m
Höjdförlust: 520 m

Dagen sträcka: Litoměřice- Louny- Blšany

En av två trappor som jag bar upp cykeln på.

Stigen efter trapporna.

Regnskydd

Regnskydd

Jag kom i kontakt med ännu en flod idag, Ohře, som rinner ut i Labe/Elbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar